Monday, March 26, 2007

SONO NEGERIKU................................

Duuuuh tos sasasih persis ti barang nga- apdet blog...naha nya males hawa usum tiis(winter) teh? Aaaaaah alesan si teteh mah, padahal didamel oge mung part time night pan? tapi pan aya wae padamelan teh uyak-uyek we di bumi ge.pan di Amrik mah sagala dipidamel ku nyalira..kajabi pami abdi teh milioner di Amrikna tangtos sapertos di tanah air gaduh rencang oge dua,tilu panginten? teu terang nya "LIFE IN THE UNITED STATES" teh repoooot! kabayang kanu gaduh putra dua,tilu...teu aya putra alit oge karaos repot,damel ongkoh,balanja ongkoh, masak ongkoh, beberesih ongkoh..untung we aya mesin paranti ngumbah piring,mesin cuci,panyedot kotoran..pami teu aya mesin-mesin penolong ..I would be GEMPOR.com panginten! Dinten ieu hawa lumayanlah 43 F kitu? tapi mani hoream bade ka luar teh, dimana-mana seueur keneh salju....teu acan ge lumer tos katimpa deui kamari ieu. Kumaha rai-rai di tanah air daramang? Kabayangkeun ku teteh enjing waktos di Jakarta bade aya nu curak-curak bari arisan dimana nya..........hilap deui namina! Pokona ngirimg bingah,ngiring hepiiiiii..serasa aya di Jakarta......emut waktos teteh sareng rai-rai ngempel di Ta wan Building arisan tea wilujeng saruka bungah! (HAVE FUN ) saur urang dieu mah!

Tos sasasih satengah ti barang teteh mulih deui ka Amrik...tapi naha asa tos lami nya? betah atanapi henteu pami kitu teh? Panginten kumargi benten pisan kahirupan di Indonesia sareng di Amrik teh.......didieu teh ngan saukur......punten nya say kakang ....ngiring caroge..didamel,alhamdulilah di Amrik mah teu aya diskriminasi yuswa, saha wae tiasa didamel pami kiat keneh mah..janten dimana-mana seueur ibu-ibu nu tos sepuh didaramel keneh....di restoran,di toko serba ada(dept store),di airport,katingalina sadaya jalmi aya padamelan teu aya nu nangkeup harigu katingali bingung sapertos di tanah air....seueur mangfaatna oge, seueur suka-duka hirup di Amerika Serikat teh geuning, tapi kanggo teteh pribados mah sono jeung sono we nu aya..ka kulawargi,ka para wargi,ka rerencangan,kedah mendem ka sono teh sataun,margi kenging jatah uih teh mung sataun sakali,eeh kantos uih tilu kali dina sataun ketang taun 2001. Pedah we harita Garuda masih ka Amsterdam keneh, janten we ti Amrik teh ka Amsterdam, teras kana Garuda ti Amsterdam ka Jakarta...............Duuh waas iraha Garudaku bede ka Holland deui? Nineung!!!

"SPRINGS IS COMING" SPRING IS COMING!!!

Hurayyyyyyyyyyyy ahirna Springs datang oge! Lumayan teu tiris teuing,mung kadang kala masih keneh turun salju tapi tos teu tiris kabina-bina teuing,rada betah upami usum semi(springs) sumping teh! manuk reang nyaranyi enjing-enjing,tatangkalan kembangan mani arendah ,aya nu bodas,pink(kayas) sateuacanna janten daun nu hejo ngemploh! Engke upami tos aya foto-foto tangtos di-postkeun nya,sanes ka kantor pos,namung dina blog ieu eu..eu.eu

Ahir kata..ka anu barade ngempel arisan enjing dinten Salasa kaping 27 teh Willa ngahaturkeun WILUJENG ARISAN,SING KENGING..Ka saha we nu aya milik! Wartosna diantos pisan katut foto-foto nu gareulis nya marejeng. Baktos sono ti teteh ti katebihan...ieu mah tambi sono...........................sawios teu patos EXCITED oge!!!

BORINGGGGGGGGGGGGGGGG TETEHHHHHHHHHHHH....mangga atuh ah ka sadayana!!!














Monday, February 26, 2007


Saturday, February 17, 2007

AYA NU HILAP....PUNTEN KA IKA,DINNY,TYAS

Duuuh aya nu hilap yeuh, teteh hilap dinten sareng tanggalna..pokona mah sonten eta teh teteh nembe uih ti Subang,teras wengina kantos kopdar sareng Ika,dinny,Tyas,sareng putrana Dinny di Resto Rumah Nenek di jalan Cilamaya? pengkereun Gedong Sate.....duuh ahirna tiasa pendak oge sareng Ika cs teh. Foto-foto mung sakedik nyusul nya! Harita Molly oge aya di Bandung namung aya acara saurna. Janten teh Willa ha.ha.hi..hi sareng Ikaaa,Dinny and neng Tyas nu gareulis!!!

"OLEH-OLEH MUDIK TI LEMBUR ..........."

Duuuuuh ahirna ical oge jetlag teh...tos sono ka para wargi...kaleresan sababaraha dinten ieu teh mani tiriiiiiis pisan di Massachusets janten males bade ka luar teh ari sanes kedah didamel mah, ah ngaringkeb we di bumi.......Hah I've been thinking to up date my blog nih...(sapertos neng Nana nya?) sateuacan males pisan langkung sae ngawitan..............Mhhhh Teh Willa teh sumping dinten Rebo kaping dalapan(8) Februari 2007. Teteh cobi ngawitan ti barang angkat ti bumi nya.......Angkat ti bumi di Salem Massachusetts teh kaping 28 Desember 2006.....kumargi mamah tos ngagaduhan tiket Malaysia Air, janten pan teteh kedah nyamikeun jadwal sareng anjeunna, alhamdulilah kenginglah sanaos rada awis oge margi dadakan nelepon ka Borneo Travel di San Fransisco teh......ahirna mah cunduk waktu ninggang mangsa..angkat we ka Newark di New Jersey State dianteur ku kakang..karunya tah uihna nyalira tapi kaleresan anjeunna teh pere sababaraha dinten janten saurna teh bade amengan ka rerencangan di New York dugi ka week-end..harita teh pami teu lepat mah kaping 28 teh dinten Kemis. Rencana pesawat take off tabuh 9:30,ku margi macet di New Jersey teh atuh nembe sumping ka bandara tabuh 7 wengi,tapi teu nanaon langsung we check-in teu aya pamengan nanaon sagala beres! Kumargi tos rada wengi kinten tabuh 8,si kakang teh dipiwarang angkat we ka New York karunya mana nyalira bilih wengi teuing,abdi mah sareng mamah calik we di ruang tunggu Malaysia......

Nya ahirna mah pesawat teh angkat tepat waktos tabuh 9:30(21:30) ti Newark International Airport ka Arlanda di Stockholm Sweden saurna mah lamina teh 7(tujuh) jam. Ah santei we Maaah.....tabuh sawelas siang(11:00) waktos Eropah pesawat teh dugi ka Arlanda salamet alhamdulilah.....lungsur ngalempengkeun cangkeng sareng sampean, eh geuning di Eropah oge teu aya salju nya? sami we sareng di Amerika bagean Utara(kaler) bener-bener global warming teh nya? Ari pun biang mah mani syukur...syukurrrrrr Gusti teu acan aya salju, teu acan aya salju ge tos tiris kitu kumaha pami turun salju saurna teh? pikaseurieun pisan si mamah teh...tapi emang leres siiiih!

Tabuh 12 para puan-puan katut encik-encik teh kedah naraek deui(boarding)bari jeung sagala dibuka tas teh..aaah tas mamah mah saurna teh seueur teuing pernak-pernik buuu! ma'lumlah nenek-nenek saur teteh ka petugas teh... angkatlah ka Malaysia..weleh-weleh geuning 11 jam Maah..santei we nya tong sutres...engke pami tos tuang cobi we kulem nya! Teu tiasa kulem saurna, ngagerung wae mesin teh sareng pan kakara ge gugah urang teh. Aah nya disabar-sabar we ahirna mah tabuh genep(06:00) enjing-enjing teh tos dugi ka Kuala Lumpur Malaysia salamet Alhamdulilah deui! Lungsur deui eeh kaleresan pisan terminal pelepasan(departure basa Malaysia) teh mani caket geuning! Nya tabuh salapan(09:00) waktos Malaysia sami sareng tabuh dalapan(08:00) di Jakarta pesawat Malaysia Air teh ngagerung deui ka tanah airku tercinta......teu karaos cisoca teh ngembeng barang ningali laut/pantei utara Jakarta nganuhunkeun tiasa deui sumping ka tanah air kalayan sehat wal'afiat Alhamdulilah! Puji Tuhan Praise The Lord! Tabuh sawelas(11:00) pesawat MH 0971 teh mendarat di bandara Sukarno Hatta..disambut ku putra teteh nyaeta non Gitta(begitulah panggilan sayang teteh)sareng carogena katut incu nu lucu bari rada isin keneh ....tapi meluk sareng nyiuman oge budak teh. Oh oge aya rai-rai teteh mapagkeun mamah...duuuh mamah mani alim dipiwarang bobo di Jakarta heula teh hoyong geura uih ka lembur saurna teh...nya saparantos nuang baso..duuuh welcome foodnya "BASO AKUNG" kitu? nu di terminal kedatangan luar negeri? Duuh saking tos sataun teu nuang REAL baso....mani asa nikmeeeeeh sekali..aya sih baso(babasoan) di cambodian restoran,kadang ngadamel nyalira, tapi langkung raos pami meser pan nya? pan teu cape heula:(

Nya mamah mah angkat we ka Sumedang sareng rai, teteh uih ka bumi Gitta di Kostrad Arteri PI.....Again I thanks God for His guidance!


NGAWITAN PETUALANGAN(PERJALANAN)TI JAKARTA KA SUBANG,SUMEDANG BANDUNG(kitu we salami lima(5) minggu.

Sumping ka bumi kinten-kinten tabuh 2(dua) atanapi 3(tilu)margi si noni teh seueur pisan ka ditu ka dieu heula....mani tos tunduh dina mobil keneh tapi diajak ngobrol teras,engke liren di tukang buah langganan TOTAL BUAH..wah siga nu kasurupan sagala dipeser aya kadu(duren) buah(mangga),jambu hejo,beureum kanggo ngarujak sareng bumbu rujakna sakalian,duku,manggu(manggis),jeruk lokan,salak pondoh,eeh meser siomay oge. Wah eta teh mung sabarahaeun Rp.250.000,-? Di Amerika mah panginten $250.00! balanjaan satroli metung kitu! Emang Indonesia teh THE BEST! Sumping ka bumi nuang sababaraha macem buah langsung collapse(pingsan) capeee,tunduuuuh.......Duuuh gugah tabuh 2 dini hari euy! Bener-bener jetlag yeuh! Nya ngaemamam buah-buahan deui we nyalira........maca itu,maca ieu,beberes,tungtungna mah enjing-enjing batur mah garugah,teteh mah kalah ka kulem deui.......

Mam bangun kita mau pergi ke Depok ke rumah Oma saur si noni,mammie tahu gak ini malem tahun baru? ah duka teu sadar lieur mammie mah pokona,angkat ka Depok sonten-sonten.....Wow macet tobatlahh...tapi da di Amrik ge macet dimana-mana,tong balagulah hade goreng ge negeri sorangan!(macet,bedebu,lobang dimana-mana,sampah dimana-mana) pan tos bagean hirup urang di Indonesia, teteh mah enjoy we nu aya dimana wae oge! Atuh malem taun enggal teh nya....kulem we dugi ka enjingna deui! WILUJENG TAUN ENGGAL 2007! Teteh hilap malem taun enggal hujan henteu Nana? pan Nana di Depok sanes? Eeh mudah-mudahan we Nana maos blog ieu nya!

Gugah kaping hiji(01 Jan) teu kamana-mana ngarobrol we sadidinten dugi ka siang kedah uih ka Jakarta margi non Git kedah terbang ka Denpasar-Jakarta 3 dinten. Wah teteh mah teler teras pokona....di Jakarta dugsek teras...tapi kaping tilu Jan mah pan happy da bade pendak sareng para wargi di Ta Wan Restoran..asyiiik I can't wait! Dongkap teh ka Ta wan disambut ku Rika nya....tos ningali teteh saurna mah dina foto....wah tos aya Fifi.....Irma(pami teu lepat) teras nu sanes sarumping Nana,Eva,Wida,Tantrie,saha deui nya punten pami aya nu kalangkung....cipika-cipiki? hi..hi aya istilah enggal nya? cium pipi kanan-cium pipi kiri? atuh mani rameeeee sonoooooooo.

04 Januari...alhamdulilah gugah tabuh 05:30
margi bade dipapagkeun ku wargi ti Subang..nya kinten-kinten tabuh dalapan (08:00) angkat ka Subang..dugi ka bumina kinten-kinten tabuh 11:00 tos disayagikeun tuangeun khas Sunda sapertos sayur haseum,bakakak hayam,sambel gandaria hhhhmmmm sedaaap sareng sarupaning lalaban! Asyiklah! Tos tuang teh diteraskeun ka Sumedang margi mamah tos ngantosan wae.....
Di bumi teh tos kempel rai-rai teteh nyarambut sapiriumpi,tatanggi ngabarageakeun..duh bagja seueur nu nyambut......tapi wengi eta mah teu acan kulem di Sumedang....perjalanan teteh diteraskeun ka Bandung..margi pan teteh teu acan pendak sareng putra nu di Bandung,mamah mah ngartos we da tos sasarengan opat sasih saurna teh. nya wengi eta teteh kulem di bumi rai namina Ayda sareng Amy di daerah Cibiru.

Bandung,05 Januari 2007.

Ngajak alo nyaeta Cika sareng Rafli katut ibuna(Ayda) sareng Amy, Dani(adi beuteung) teteh amengan ka BSM naek angkotlah resep,saurna hoyong ka dunia salju? sihoreng teh sanes salju sapertos di Massachusetts mung sakadar ice carving......jadi tiris panginten...duka da teteh mah teu lebet..margi I've lived in the ice world! emam naon cing di Mall? baso again? Baso sareng es teler 77!

06 Januari 2007.

Teteh uih deui ka Jakarta ngango travel Cipaganti margi kaping 7 pan bade ka Bali sareng non Maria,Lukas,alo ti Depok namina Gina katut oma Jonathans ti Depok. Raymond mah teu ngiring da aya pamengan. Mianglah kulawargi teteh ka Bali kaping 7 ti bandara S Hatta. Kulawargi non Git mah tos angkat ti payun ka Jogja,janten pendak di Bali kaping 7 sonten. wah hebohlah margi teteh mah naek naon cing? Adam Air nu leungit tea..........duuuh doana ge mani teu liren-liren sapanjang perjalanan tapi alhamdulilah cuaca dinten eta mani cerah sacerah-cerahna! PTL!

07-10 Januari aya di Bali.

Wah barudak mah heboh ka ditu-ka dieu,teteh mah cape keneh yeuh! santei we kaleresan di Bali teh kenging hotel 5 Stars(sanes sombong ieu mah nya para wargi mung PTl kenging garatisan ti nasabah BII) namina hotel Seminyak Bali(Novotel) duuuh kenging na teh di villa nu wah aya spa...jacuzzi de..el..el tea, sawengina teh kedahna mah mayar $2500.00, wah pimanaeun mun kedah mayar! I can't afford it Maak!

08 Januari 2007.

Tour ka pura Tanah Lot nu keren tea! Biasalah ngaemam nasi campur Bali dimana-mana. Dinner wengi eta ka "Warung Made"

09 Januari 2007.

Ka pasar Sukowati milarian oleh-oleh ternyata ayeuna mah ngempel di gedong husus oleh-oleh Bali....namina hilap euy! tangtos aya nu emutlah.......(special store for Bali's craft)

10 Januari 2007.

Uih ka Jakarta kana Adam Air deui tapi sakali deui PTL cuaca mani cerah......aaah Jakarta again? eeh lagi-lagi ningali Baso Malang Karapitan(BMK) di terminal Adam Air! atuh tangtos teu dilewatkeun!!
Lukas langsung uih ka Bandung sareng Maria,Jeff,Michael.

11 Januari 2007.

Nak mamie ka Bandung heula nya naek travel Cipaganti deui! Tilu dinten di Bandung ka ditu,ka dieu,kaping 14 Jan ka Jakarta deui! Pami teteh nuju di Jakarta biasana nganteur Aby sakola ti tabuh 10 dugi ka tabuh satu,tabuh tilu nganteur les kumon dugi ka tabuh opat(16:00) di Citos, teras budak teh ngojay ti tabuh opat dugi ka tabuh lima. Atuh dugi ka bumi teh kinten-kinten tabuh genep pami teu maceeet di antawis Citos-PI.

Duuuh saking ku cape panginten teteh ambruk ti kaping 16 ngawitan batuk-batuk,panas sakedik sih,leuleus...kawitna mah moal ka dokter ah,tapi ieu tos teu aya suantenna ahirna ka dokter oge dinten Jumaah kaping 19 di RSPI. Eeh enjingna tos ka Bandung deui waeeeee... tapi dipapagkeun deui ku wargi ti Subang, janten tiasa sindang di Subang teras ka Sumedang,teras ka Bandung. Di Bandung mundar-mandir we Cibiru-Setra Duta

23 Januari 2007.

Ngalongok rerencangan di Subang ngawengi sawengi.....enjingna uih deui ka Bandung...sontenna tabuh genep(18:00) ka Jakarta biasa kana travel Cipaganti! Di Jakarta ti kaping 23 wengi-27,kaping 28 ka Bandung deui margi aya lereskeuneun nu peryogi pisan.

Di Bandung ayeuna rada lami ti kaping 28 dugi ka ping 04 Februari 07. harita teh pami teu lepat mah Jakarta ngawitan banjir dinten Rebo? Janten teteh bingung teu tiasa ka Jakarta ti Bandung nu biasana kana travel,travel tutup,kareta api teu tiasa,atuh kapaksa kana beus Primajasa nu ka lebak Bulus da sieuneun kakeueum beus oge....tapi alhamdulilah kantos sindang heula ka Molly di bumina dinten Minggu teh..pileuleuyan Mol baktos we ka para wargi sadaya margi ku kaayaan banjir teu janten arisan kaping 5 Februari teh..ah sedih teu tiasa cipika-cipiki heula ka rai-rai hapunten nya ka sadayana. tapi kaping opat masih sempet ngajak tuang mamah,rai-rai sareng wargi nu aya di Bandung di resto Sunda Riung panyileukan di Cibiru............duuuh harita teteh pileuleuyan ka mamah sareng kulawargi margi aranjeunna teu tiasa jajap ka Bandara..sawioslah da rido saur mamah sareng rai-rai teh.... teteh mah da istri ludeungan(Fun Fearless Female)saur rerencangan mah! Wengi eta teh saatosna tuang, teteh nganteurkeun mamah sareng rai-rai ka Cibiru...ngobrol dugi ka tengah wengi...mani beurat bade uih ka Setra Duta teh(ka bumi Maria)tapi nya kapaksa da enjing-enjing dinten Senen kaping 5 Feb kedah mios ka Jakarta tea. Pileuleuyan Bandung!!!

Senen 05 Februari 2007.

Mios ka Jakarta(for good) kana beus Primajasa..tapi alhamdulilah teu ningali banjir! salamet dugi ka Lebak Bulus tabuh 11 siang dipapagkeun ku non Git sareng Aby!

Duuh Jakarta banjir janten teu tiasa kamana-mana deui,paling ka PI Mall,Blok M.....nya di bumi we nyeepkeun waktos sareng kulawargi non Git. Enjing-enjing kaping tujuh(07 Feb) sakumaha alimna oge uih teteh kedah ngantunkeun kulawargi deui mios ka Massachusetts...
Teteh angkat.... tangtos bade sumping deui! Mama/Oma pergi untuk kembali!

Rebo 07 Februari 2007.

Kembali ke Kuala Lumpur Malaysia naek MH 0071,PILEULEUYAN INDONESIA, 2 jam kemudian teteh tos aya di Kuala Lumpur deui! mani asa ngimpi.. Duuh ribet oge bandara Sepang Malaysia teh geuning, ti terminal ka Imigrasi oge kedah kana kareta,ti dinya teteh kedah ka hotel kana shuttle bus kinten-kinten 20 menit ti Bandara....ahirna dugi ka hotel....DUGSEK we PELOR. Gugah enjing-enjing tabuh lima(05:00) sarapan tabuh 05:30 mung ngopi wungkul ah, teras tos dipapagkeun ku shuttle ka bandara tabuh genep 06:00.......PILEULEUYAN, ADIOS MALAYSIA......INSYA ALLAH KALAU ADA SUMUR DI LADANG, BOLEH KITA MENUMPANG MANDI,KALAU ADA UMUR PANJANG, BOLEH KITA BERJUMPA LAGI!!!

Dugi ka newark teh kaping 8 Februari tabuh 6,ka luar ti bandara tabuh 7 masih kedah kana mobil 4 jam ka Salem Mass,atuh dugi ka bumi
teh tabuh 11:30 wengi capeeeeee....another jetlag! I AM HOMEEEEEEE!!

Wednesday, December 20, 2006

RENCANA MUDIK DEUI......

Duuh alhamdulilah saatosna ngantos-ngantos sataun tos dugi ka waktosna abdi teh bade mudik ka tanah air tercinta Indonesia rencana mah kaping 28 Desember ieu sareng pun biang sakantenan nganteur.....Koper-koper tos diberesan ti dua sasih pengker keneh......biasa we ari ibu-ibu mah unggal dinten teh aya we nu dilebetkeun...nya overweight atuuuh buuuuu,nya dibongkar deui koper teh dugi ka 50 pon(kirang langkung 25 kilo) da Malaysian Air mung ngijinkeun penumpang nyandak 50 pon sakoperna,untung we dua koper saurang, nya sagala dibebeskeun atuh. Waah rame lah ngepak teh sareng mama mani huebooooh,dibantos ku aa,aya nu heppy,aya nu baeud,nu baeud nyaeta si kakang nu bade dikantun ka Indonesia 5 minggu! Kesel saurna ningali koper mani tos ngajagrag ti jauh keneh!

Rencana teh pami teu aya halangan....angkat ti bumi ka Newark International Airport di New Jersey dianteur we ku pun lanceuk bari amengan saurna teh. Nya mangga, tadina mah karunya bilih tebih teuing, tapi pan anjeunna bade nepangngan rerencangannana di New York tos lami teu pendak.........nya bari teuleum nginum cai?(sambil menyelam minum air)?

Everybody are excited....I am very excited....the children are excited....also my WSAB friends are excited..I guess.We have plan to have gathering(Kopdar) on Jan 3rd somewhere in Jakarta,then my High School friends and I are going to meet on Jan 14 in Subang our kota "KENANGAN".

Sateuacanna abdi bade angkat heula sareng murangkalih saurna mah ka Pulau Dewata....abis kamana deui atuh pangandaran tos sirna ....panginten? atanapi manawi we Pangandaran teh tos dilereskeun deui ku PEMDA Ciamis! janten abdi sakulawargi tiasa jalan-jalan ka pantei Pangandaran nu endah. Pasar Ikan,Resto pinggir jalan...nu teu aya di Amerika......pokona mah Indonesia teh THE BEST!

Ngetangan dinten? Itulah kata yang paling tepat yang aku lakukan setiap hari...juga mamaku.....maklumlah sono ka putra-putra sareng incu-incuna nu sanes nu aya di lembur,kadang mama bad mood pami tos sono pisan panginten,maklulah sepuh nu biasana ka ditu-ka dieu,ka kebon, ka sawah...nu aya dipipireun bumi. maklum mama mah jalmi rajin sagala dipelak,tomat,cabe,cengek,surawung,terong, kacang panjang,sereh, sareng sajabina eta teh kekebonannana,mana oge anjeunna teh sonoeun, teu aya mama mah teu aya nu ngurus saurna teh....boa sadayana paraeh pepelakan teh!

Insya Allah di Indonesia teh bade aaaaah mung....lima minggu! Tara karaos waktos sakitu teh kanggo abdi mah nu unggal dinten ka ditu,ka dieu,tara cicing di bumi....muter we ti Jakarta ngalangkung ka Subang teras ka Sumedang lembur pun biang, teras ka Bandung...engke teh ka Jakarta deui. Kitu sareng kitu we....tapi nu penting mah everybody HAPPY disumpingan ku teteh nu mung sataun sakali. Ya maklumlah teteh mah milik bersama....weleh-weleh emangnye pejabat atanapi artis teeeh? Yup pan abdi teh peranakan Jawa Barat!

Teh Willa nyuhunkeun doana ti rai-rai WSAB....bade menempuh perjalanan tebih sareng panjaaaang pisan dinten Kemis kaping 28 Desember,insya Allah dugi ka Jakarta kaping 30 Desember kinten-kinten tabuh 11:30an ti Kuala Lumpur. Wilujeng tepang di KOPDAR Jakarta kaping 3 Jan di Ta wan Restoran? Pasti asyikkkkkkk!!!!!

Tuesday, November 21, 2006

"SAFARI KOPDAR DI MISSOURI-OHIO-MARYLAND"







Rebun-rebun keneh dinten Saptu kaping 11 Nopember abdi teh tos gugah tabuh lima....wah tumben abdi mah tara guggah tabuh lima, naha bade kamana? Pan abde angkat ka Colorado Springs,negara bagian Colorado. Nu endah dilingkung gunung nu tos bodas ku salju mani saeeeeeee pisan..eta teh ningali dina berita, hoyong ngabuktoskeun ah kaleresan aya alesan kedah ka ditu. Dugi we ka bandara tabuh 5:30,check in sagala dipariksa malih mah aya nu dicandak tah ku patugas Imigrasi teh. Miang we pesawat US Airways teh tabuh 7 pas.....ka Denver Colorado,dugi teh tabuh dua welas siang tepat dipapagkeun ku mitoha...uih ka Colorado Springs. Duuh geuning mani macet di high way 25 teh nya sami we sareng di Jakarta atanapi Bandung. Ah geuning kamoderenan Amerika oge teu tiasa ngalawan macet mah.........nya nembe dugi ka bumi teh tabuh 3 sonten,ngan alhamdulilah dinten eta teh cuaca mani sae,bengras(cerah) kinten-kinten 55F. Kinten-kinten tabuh 4-an abdi sareng caroge, oge pun biang angkat ka Garden of Gods"(Taman Eden) na Colorado, duka kunaon disebat Garden of Gods, pedah saurna teh urang Colorado Springs mah jalmina teh religius pisan, sagala-gala teh dihubungkeun sareng nu sifatna agama. Endah pisan taman nu tina batu nu beureum teh ngajajar sapapanjang kota Colorado Springs ti tungtung kidul dugi ka tungtung kaler. Tos we mulih margi wengi eta teh bade aya "Thanksgiving dinner" Makan malam dalam rangka "HARI PENGUCAPAN SYUKUR" nu saleresna mah rada awal da Thanksgiving Day mah dinten Kemis anu terahir nyaeta kaping 23 Nopember. Ala Amerika dimana jalmi-jalmi teh marasak "KALKUN"(TURKEY)" sabage laukna,disarengan ku sayuran jagong,hui dikulub dihaluskeun,buncis,wortel,saus grevi kanggo kalkun tea,kentang dihaluskeun(mash potato). Tuang we sakulawargi katut wargi nu tos lami teu tepang.... kinten-kinten opat puluh taun teu tepang caroge abdi sareng sabrayna(sepupu)na teh atuh sapertos reuni janten karaos pisan ma'na-na teh leres-leres mengucap sukur.

MINGGU 12 NOPEMBER 2006.

Wah kamana yeuh? saparantos rembukan abdi arangkat ka kota alit Victor(kota pertambangan emas jaman baheula) tapi ayauna oge masih berpungsi sakedik saurna mah, mung sakedap da teu aya nanaon ti dinya ka kota sanes Cripple Crick oge kota tambang emas sareng tempat berjudi....di sadaya hotel sareng toko-toko..tapi henteu judi ah mung ningalian wungkul,teras tuang siang....tos rengse tuang mah aruih we deui. Nothing interesting? Well....it's FUN though!!

SENEN 13 NOPEMBER 2006.

Dinten ieu tos sepakat bade ningalian "AIRFORCE ACADEMY" Hiji-hijina Akademi Angkatan Udara Amerika ayana di Colorado Springs. Di daerah nu legaaaaaaaaaa pisan, sarana komplit,saurna pami lulus ti sakola ieu teh langsung tos berpangkat "OFFICER". Wah tempatna saeeeeee pisan, nu paling unik aya bangunan gareja nu pangunikna di sakuliah Amerika mah....mangga tingali we dina fotona nya! Tuang subway(sabangsa roti panjang dieusi ku sayuran,daging panggang,keju teras dibungkus ku keretas.Ka toko sarupaning suvenir ti Akademi eta. Teras we aruih tapi caket mung 45 menit. Wengi eta abdi kabagean masak tuangeun Indonesia, abdi mah masak capcay sareng emih goreng we, disarengan ku acar katut sambel botol. Yum...yum saurna maaaaaaah.

SALASA 14 NOPEMBER 2006.

Acara dinten ieu ka "ROYAL GORGE BRIDGE" Nyaeta sasak nu pangluhurna ayana di kota alit Canon City kinten-kinten sajam perjalanan ti Colorado Springs teh..........kaanehan sasak ieu teh..pami angin niup kinten-kinten 50-60 mph sasak teh ayun-ayunan ngaliuk-liuk pikasieuneun,teteh kantos ngalaman nuju mapah ditengah-tengah sasak aya angin mani sieuuuun pisan dugi ka jejeritan teras we depa(tengkurap) bakat ku sieun ieu kajantenan dina taun 2000.

REBO 15 NOPEMBER 2006.

Dinten ieu mah teu kamana-mana ngahaja istirahat wae margi enjingna pan bade menempuh perjalanan panjang......mulih ka Boston ngalangkungan Missouri sakantenan nepangan wargi- wargi WSAB nu kalangkungan, nya saur Roro mah disebat SAFARI KOPDAR WSAB!!


NGAWITAN PERJALANAN SAFARI KOPDAR.....TI COLORADO SPRINGS,COL KA KANSAS--MISSOURI--ILLINOIS--INDIANA--OHIO--MARYLAND = 37 JAM.

Waah..Waah 37 jam? Muhun tilu puluh tujuh jam tapi pan liren sakedap-sakedap,tapi teu lami-lami bilih nyeepkeun waktos janten mung sakadar ngalempengkeun sampeanlah angkat deuiiiii....geuning ageung pisan Amerika teh,antawis Colorado sareng Kansas nu katingali mung padang rumput(Endless Prairie) saur urang Amerika nu aya digigireun abdi mah ha..ha si akang mah kalem we nyupir,kadang kala diselangan ku teteh ngan sok tunduh wae mun bagean nyupir teh margi pan boseeeen pisan sapanjang jalan mung padang rumput wungkul..ah mangga wae ku anjeun! Ahirna tabuh satengah sapuluh (19:30) dugi we ka bumi salah sahiji wargi WSAB nu sok katingali wae dina milis seratannana neng Roroooo here teh Willa comes! Duuh tamu kok teu tahu diri nya wengi jam 22:30 si dede oge teu acan kulem ngabageakeun ua nu nembe pendak nya Kaka! mani lucu geuning Kaka teh..saha heula ibuna nya teh? Eeh tamu lapar langsung nyerbu tuangeun tos disayogikeun sangu sareng acar lauk,rendang, katut sayur asem,hanjakal teu aya sambel dadakan ah wios engke we di bumi nyalira atuh teh.....eh muhun ieu mah mung sakedar nyarios wungkul nuhun pisan Roro, mas Landung sareng Kaka....saatosna tuang teteh, Roro,mas Landung oge ngiringan nimbrung ladies Night sareng pun biang ngarumpi dugi ka tabuh dua subuh...dugi ka karaos tunduh pisan teteh istirahat heula ah Ro......gugah tabuh tujuh aduuuuh teras siap-siap tos disayogikeun kopi,teh sareng risoles..pamit we teteh ka Roro sareng Kaka da mas Landung mah tos angkat didamel enjing-enjing keneh..dibekelan risoles sareng sajabina menuju ka OHIO nu kinten-kinten 8 jam perjalanan......di jalan kontak sareng Nia Norman salah sahiji wargi WSAB deui nu teu acan pernah pendak oge..........janten tujuan teh ka bumi Nia di kota Batavia Ohio, eh tabuh genep teh tos dugi ka Indiana..kaleresan si akang gaduh rerencangan nu kapungkur damel sareng di IPTN janten we hoyong dianjangan mas Harry teh,atuh pendak sareng mas Harry sareng putra kembarna Bryan sareng Hogan nu disebat Kaka sareng Ade. Ti restoran Applebees neraskeun perjalanan ka Ohio saurna mah kinten-kinten opat jam deui...tapi duuuh milarian bumi Nia teh rada sesah Batavia teh tebih geuing tapi saur paripaos pan "JAUH DIJUGJUG,ANGGANG DITEANG"saking ku hoyong pendak sareng wargi WSAB nya cape ge ical nu aya mah mani bingah basa ahirna dugi ka bumi Nia tabuh satengah sapuluh deui wae!!! Disuguhan emih goreng ku Nia wengi eta teh...teras we karulem da mani cuapeeeeee,enjingna tabuh salapan(9.00) tos gugah deui biasa ngopi we teteh mah,si akang mah nuang cereal, mamah nuang kueh,teras pamit deui dibekelan cau,apel,ku Nia teh bade neraskeun perjalanan ka Maryland nu kinten-kinten dalapan jam deui ngalangkungan West Virginia....teras Maryland......bade nepangan Ira sareng mas Reza nu tos kontak-kontak oge ti jalan keneh! Dugi ka Maryland teh sonten keneh tapi kumargi si akang gaduh rerencangan di kota Ellicot City,da kapungkurna anjeunna kuliah di Virginia Tech teras didamel di Columbia Maryland,dimana teteh oge sumping munggaran teh ka Columbia,janten anjeunna mah rada seueur rerencangan-lah, sindang we heula ka bumi salah sahiji rerencangan Dan.....tos ngobrol ngaler ngidul kinten-kinten dua jam, teras angkat ka Dundalk ka bumina Ira....sumping teh wengi deui wae tabuh satengah sapuluh(21:30).

Again? Tos tilu kali angkat enjing-enjing tabuh salapan, sumping tabuh satengah sapuluh wengi HOW ABOUT THAT? ISN'T THAT SOMETHING? saur si akang eta teeeh! Duka da teu direncanakeun mung tos kitu we jantenna. Ku Ira sareng mas Reza disadiakeun sagala rupi aya Pizza,malih mah aya soto,sok bade nuang naon teh? mah? Dan? Tos ngobrol sakedap karulem we.....enjingna enjing-enjing tabuh dalapan tos gugah margi bade ka Washington DC heula sateuacanna uih ka Boston teh bade ningalian Gedung Putih(The White House),Gedung Capitol(The Capitol Building), Washington Monument,tapi kulantaran tiris pisan teu kiat jalan lami terutami pun biang nu teu kiateun da tos sepuh janten mung ka tilu tempat we jalan-jalan teh,mung ngurilingan ka Jefferson Monument,Lincoln Monument,teras nyebrang ka Virginia ningali gedung Pentagon ningali ti luar wungkul bilih diasangki TERORIS HI..HI maklum pan urang Amrik mah sagala-gala sieun teroris,bedak oge disita disangka bahan peledak cenah ha..ha, naha teu bisa maca saur teteh teh saking kekiiiiiih moisturizer kakara meuli ti Mary Kay disita lung.... dipiceun kana kantong pelastik,teteh rada kekih saur teteh..lumayan nya teu kedah meserrrrrrrr! Si akang teh nyigeung ka teteh bari nyengir kuda! Ieu mah pangalaman di Bandara Boston nu super ketat tea kasieunan alias paranoid!

Saatosna kukurilingan kinten-kinten dugi ka tabuh dua welas (12:00) teteh sareng kulawargi aruih ka Boston ngalangkungan pinggiran Philadelphia(PA) teras ka negara bagian nu nomer hiji(The first state) Delaware,teras ka New Jersey nembe lebet ka New York----lebet ka Connecticut--Whaaaaaaaaaa tabuh satengah sawelas wengi nembe dongkap ka bumi di Salem Massachusetts. Alhamdulilah salamet tur bagja tiasa nepangan para wargi WSAB, wilujeng tepang di kasempetan nu sanes Roro,Nia, Ira,diantos kasumpingannana di Salem Massachusetts!!! Mugia Allah ngabales kana kasaenan anjeun sadayana


AMIN......................................

Friday, October 06, 2006

Patung Liberty.


Patung Liberty nyaeta lambang Kemerdekaan negara Amerika hadiah dari negara Perancis

The Verrazano Bridge


Jembatan Verrrazano nyaeta jembatan nu pangageungna di New York.

Teteh, pun biang sareng pun adi AA

Aranjeunna nembe sumping di Newark International airport

Wednesday, October 04, 2006

Pangalaman pun biang,pun adi jalan-jalan di Salem,Boston(fanuel hall,Quincy Market,Trolley Tour&Harbour Cruise,nuang fried Clam,Lobster,clam chowder.

Dinten ngawitan(Minggu) aya di Salem....saurna "NAHA TUNDUH WAE MAMA TEH? sanggem abdi teh; pan gentos waktos mam,pami didieu enjing, pan di Indonesia bag barat teh wengi nya tangtos mama tunduh da kedahna teh kulem pan? Sababaraha dinten mah anjeunna teh cape sareng tunduh we,karunya teuing sepuh-sepuh tos terbang ti Jakarta ka Malaysia 2 jam,ngawengi di hotel,enjingna enjing-enjing tos gugah saurna tabuh 5 subuh teras sarapan, angkat ka bandara ngganggo beus teh 2 jam....Bandara Malaysia teh saurna di luar kota...leres da teteh mah teu acan ngaraosan terbang ka Malaysia nembe ge bade pami teu aya pamengan sasih Desember sareng pun biang pami bade mulih........teras ti Malaysia teh terbang ka Stockholm geuning....Stockholm di Sweden? Eta teh 13 jam........weleh-weleh kesel temen nya? Ah nya sabar we da kumaha deui atuh? Dugi ka Stockholm teh kedah lungsur saurna mah ti pesawat teh sajam..tos kitu ngago beus deui ka terminal sanes nu ka Newark salapan (9)jam deui! Hah saurna teh manawi teh ngan dua atanapi tilu jam deui ka Amerik teh sihoreng salapan jam! Jumlah jamleh terbang sareng transit teh cobi we etang ku nyalira 2+13+9+ transit di Stockholm sajam janten 25 jam!!! WAREG NYA! KAPOK HENTEU? AH MOAL SAURNA MAH TAPI DUKA NYA.................

Dinten Senen diondang tuang siang di bumi Renny raraian teteh di East Boston,dinten kadua ka bumi Nita raraian teteh tuang siang,dinten Rebo ku teteh dibantun ka Mall....ah rada sami saurna, mung Mall di Amrik mah panjang pisan, pami Mall di Bandung atanapi Jakarta mah ka luhur.....mung Mall di Amrik mah katuanganna mung MC Donald,Pizza,Subs and salad,Taco Bell,teu aya sarupaning katuangan nu di Mall Indonesia langkung menarik saurna teh. teu ah teu hoyong nu karitu mah!


Saatosna kakulibek sadaya sakuliah Salem,Lynn,Nahant,malih diajak ku caroge ka Festival Apple(Apple Festival) mama diajar nuang Apple Crisp,ngaleueut Apple Cider,metik apple nyalira(pick your own apple) di Malang ge aya nu kitu mah,di Lembang oge aya metik strawberry nyalira mah,geuning di Indonesia ge teu katinggaleun jaman.

Nya dinten Salasa minggu pengker ku abdi diajak ka Boston tapi tos siang teuing, janten teu kabujeng ngiring tur nganggo trolley sareng tur di pelabuan,enjingna teteh sareng mama katut aa mulih deui ka Boston tos meser tiket di internet margi langkung mirah $3/tiket. janten 2 dewasa $52 sareng 1 manula teh $23 kedahna mah 2x$29 tambih 1x$26!

Wah hebohlah tiluan tur trolley ngurilingan kota Boston ka tempat-tempat bersejarah jaman revolusi America de..el..el,kaleresan supirna teh isteri mani lucu...Nya.............. rut terahir teh di HABA(harbour) bahasa Boston mah,namung urang teh henteu ka HAAVID(Harvard bahasa Boston), di Boston teh seueur BAA(Bar) namung ka Boston mah tong nganggo CAH(Car) margi teu aya tempat kanggo PAKH(parkir) ha..ha..ha. Wah...... caradel geuning urang Boston teh nya? Uih ti tur trolley da lapar sindang ka restoran namina "SALTY DOG" duka naon hartosna nu saleresna mah namnung pami diterjemahkeun mah "ANJING ASIN" Bits me, ah teu terang! didinya nuang "FISHERMEN PLATTER" nu terdiri tina "Sababaraha hiji udang goreng,lauk bass goreng,scallop goreng,kerang goreng,aa mah nuang nu gampil we STEAK sadaya oge terang setik mah nya,sanes setik golep nu di Dago tea ieu mah aslii "STEAK".

Foto ieu teu acan di-scan engkin nyusul! Teras ka Boston HABA(Harbour)naek kapal pesiar Bay....Watch? Pokona namina Bay....something-lah,ngurilingan pelabuan Boston kinten-kinten 45 menit,bari dijelaskeun ieu teh naon,kapal perang jaman revolusi America blah...blah...blah....uih cruising teh laper deui geuning,urang nuang LOBSTER YU MAM,hayu we lah kumaha teteh....angkat we ka resto Dick's di Quincy market....manawi teh lobster teh tos dibeulah tea tonggongna, ari pek teh disajikeun dina ember(bucket) kedah dipotong nyalira bari dipasihan BIB(slabertje) nu kanggo bayi tuang tea, capitan,ah harese geuning nuangna oge alim ah mama mah...Doggy bag we mam.....moal isin kitu? Eeh ari mama moal,tos biasa jalmi-jalmi di Amrik mah ari uih ti restoran teh nyarandak kantong anjing(Doggy bag) sanes kanggo doggy tapi kanggo anjeunna engke di bumi.....tuang deui. Iih urang mah di lembur(Indonesia) isin ari uih ti restoran nyandak bungkusan teh nya sanajan seueur ge jalmi sesah! Di Amrik mah sanes sarusah....rarakus panginten? Punten ah ka urang Amrik ieu mah heureuy!

Tos tuang, nya marapah we ka Goverment Center Station di payuneun kantor Imigrasi JF Kennedy.....teras ngango Blue Line ka Wonderland,nyandak my Cah, uih ka Salem...........wengina teh mani tibraaaaaaaa da capeeeeeeee pisan jalan-jalan di Boston teh!
Tos heula ah bilih boseneun maosna...insya allah teteh moal muales teuing nga-apdet blog ieu,etang-etang hiburan pangalaman hirup di Amerika teh seueur nu menarik kanggo dicarioskeun....Babaahhhhhhhhh!

MAPAGKEUN PUN BIANG KA NEWARK NEW JERSEY...JALAN-JALAN KA NEW YORK..GROUND ZERO LOWER MANHATTAN,LADY LIBERTY DE..EL..EL

Duuh karunya teuing ieu blog tos mangabad-abad teu di-apdet! Mualess atanapi sibuuuuuk didamel teras..cape ah damel di Bank Equitable teh cenah part time tapi gawe unggal poe,kadang ti jam tujuh dugi ka tabuh opat,kadang ti tabuh dalapan dugi ka tabuh genep....give up-give up ah sanaos gaduh artos sagudang oge ari teu hepi mah ah.....SIA-SIA. seueur kasia-siaan di dunia ieu teh..................ahirna mah liren bari jeung teu cocok sareng jalmi-jalmi Amerika nu prejudis tea.......punten ah I love being orang Asia..alim disinisan wae! janten we geng(Gank) teh bangsa urang we nu balageur mah geuning.

Cariosna kaping salapan September teh abdi tos gugah enjing-enjing,da Hepiiiiiiiii pisan pun biang bade dongkap,maklum tos salapan sasih teu tepang, mung kakuping soantenna we saminggu sakali dina telepon! Punten nya mama,nelepon ge mung saminggu sakali, da mahal telepon teh sami we sareng di tanah air Telkom teh pan sok dikomplen wae ku balarea...iih abdi teh damel di Telkom Ariwest punten ah da bukan "MY FAULT ATUH"

Angkat ti bumi teh tabuh dua welas we, supados pas dugi ka New Jersey teu lami teuing ngantosan........dugi we ka New Jersey..milari hotel heula nu caket we di bandara....Angkat ka bandara tabuh tujuh...pesawat nembe mendarat katingali dina bor....eeh naha lami teuing tos tabuh dalapan teu acan ka luar wae ti kastom teh, eeeh pas tabuh satengah salapan katingali aya isteri geulis alit camperenik(pun biang hi..hi) da pun biang mah petite mun saur urang Amrik tea mah....senyam-senyum mani hepii...... mah teu cape? henteu saurna teh bungah we nu aya tepang sareng Eneng...kitu tah nyebat ka abdi teh, duuh gumbira,terharu teteh teh nangis we teu aya kaisin ku jalmi nu naringalikeun...ah what the heck saur urang dieu mah.......teras ka hotel tabuh satengah salapan harita teh,manawi teh carape, da kalah ngarumpi we dugi ka tabuh dua subuh...eh ketang...........lapar saurna teh yu atuh urang milarian tuangeun di.....restoran di handap,bade nuang naon ma sareng AA(rai teteh)? American Food? naon nya? Nu terang we ah hamburger? Spagheti? naon Spagheti teh? Emih mah...... tapi nganggo saos tomat,dikejuan di luhurna...mangga laah kumaha teteh we! Naha ari sumping teh pesenan mani sage de gunung geuning saerteeun ieu mah! tah kitu ma tuangeun di Amrik mah...mana oge jalmina arageung...punten nya kanu ageung...ieu mah mung sakadar conto sanes ngahina atanapi nyindiran sasaha. salad eta mani sapiring metung....sapiring ge cekap ku tiluan!

Tos tuang ka luhur deui kalah ka ngarumpi dugi ka enjing-enjing tabuh duaan-lah, bari muka oleh-oleh Bandung..aya goreng oncom Bandung,goreng tempe Bandung,aya Gurilem..... ooops,punten mung lima bungkus bari ngan kabagen sabungkus pada ngarebut tuh ku balad-balad di Mass! naon deui nya oleh-oleh Bandung teh,pisang sale goreng tea,eeh aya nu masihan kering tempe,teri,kentang pedeeees kabina-bina tapi mani raooooooooooos teh nuhun ah teh Renny ti Subang, eeh aya Nastar sareng Kaastengels,Lebaranna tebih keneh Nastar sareng Kaastengels tos sumping janten we diserbu,ah wios nu penting mah hepiiiiiiiiiiiiiii that's the most important at this moment!


ENJINGNA(THE NEXT MORNING) SEPTEMBER 10TH..........

Garugah teh geuning enjing keneh sanaos kulem tos subuh ge margi bade jalan-jalan ka New York nu janten impian AA saurna mah.........
Ngawitan urang teh angkat ka patung Liberty da caket ti New Jersey mah.....wah aa langsung ngagaleuh sweater "I love New York" sareng topi "I love New York",nembe ge sumping kok sudah jatuh cinte a..... how come? Bilih tiris dina ferry saurna mah, kareplah(up to you lah)! Barang Dan(caroge) teteh sumping tos ngagaleuh tiket saur anjeunna teh" Oh My Godddddddd you guys are really turits" Teras naek Ferry ka lady Liberty kinten-kinten lima welas menit dugi ka patung lady Liberty teh.....si lady hejo nu gaduh lalakon penting pisan geuning.. hadiah ti nagara Perancis saurna taun...sabaraha nya ah hilap deui basa Amerika Merdeka!

Jalan-jalan kukurilingan, foto-foto, kinten-kinten satengah jam dipapagkeun deui ku si Ferry teh....uih deui ka labuan teras lungsur teras we angkat ka ground zero tujuan teh ka lower Manhattan,hoyong ningali tempat kejadian Perkara 11 September,geuning kieu sapertos kawah nu gunungna meletus tea,mani jero...da mani merinding ningalina oge emut kana kajantenan taun 2001 kaping 11 September kana kabiadaban manusa nu teu aya ras-rasan(gak berperikemanusiaan) panginten sanes bangsa urang jalmi kitu mah teu terangeun PANCASILA panginten ngabunuh jalmi mani rebuan. Ah audubilah himindhalik tong kajantenan deui peristiwa jiga kitu! Keleresan harita teh kaping sapuluh September nuju persiapan kanggo upacara peringatan enjing, janten mani seueur pulisi dimana-mana,securities,seueur turis timana-mana..kaasup teteh sakulawargi hi..hi. Janten mani sesah mapah,jalmi wungkul di ground zero teh.

Tos ah sakedap wae da tos lapar...milarian restoran atanapi nu ngical tuangeun mani sesah pisan di Manhattan teh, aya we tukang "Mie Udon" Lumayanlah tibatan teu aya teuing mah tos lapar bade ka China Town teh tebih teuing mapah teh......... kanggo nu lapar mah.

Tos tuang mie Udon abdi marulih ka mobil,teras we langsung angkat ka Salem,dugi ka bumi teh tabuh sapuluh wengi..............WILUJENG SUMPING DI SALEM MA,AA. Istirahat we heula enjing atanapi pageto pami tos teu jetleg(jetlag) deui ku teteh di ajak jalan-jalan keliling Salem!


PANGALAMAN NGAWITAN(PERTAMA) DI SALEM MASS,BOSTON...FANUEL HALL,QUINCY MARKET,BOSTON HARBOUR,CHARLES RIVER,FRIED CLAM,